NGIZ en Instituut Clingendael De eeuw van J.L. Heldring Boekpresentatie

Gepubliceerd op 21 augustus 2018

 

Op maandag 24 september a.s. wordt De eeuw van J.L. Heldring (1917-2013), Een biografie, van de hand van Hugo Arlman, op Clingendael in Den Haag gepresenteerd. Het symbolische eerste exemplaar van het boek wordt daarbij aangeboden aan Ben Knapen, voormalig hoofdredacteur van NRC Handelsblad en oud-staatssecretaris van Buitenlandse Zaken.

Jérôme Heldring was nauw met Instituut Clingendael verbonden. Hij was de laatste directeur van een van de voorgangers van het Instituut, het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ), en tevens hoofdredacteur van de door het NGIZ uitgegeven Internationale Spectator; tegenwoordig het digitale magazine van Clingendael. Daarnaast heeft hij natuurlijk grote faam verkregen als jarenlange columnist van NRC Handelsblad.

De presentatie van het boek vindt plaats vanaf 17.00 uur in Instituut Clingendael, (inloop 16.45 uur)  en zal worden gevolgd door een borrel die wordt aangeboden door het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken, Instituut Clingendael en Uitgeverij Van Oorschot.

Voorafgaand aan de presentatie zal vanaf 15.00 uur (inloop 14.45 uur)  een klein symposium op Clingendael worden gehouden waarop door Luuk van Middelaar – hoogleraar Europese Recht in Leiden – zal worden ingegaan op ‘J.L. Heldring en Europa’.
Voor aanmelden symposium klik hier.

Programma

Aanmelden boekpresentatie
De belangstelling voor Heldring is groot en de capaciteit van Clingendael – tachtig mensen -om brandveiligheidsredenen beperkt. U wordt dan ook gevraagd u alleen hieronder voor een van de beide onderdelen op te geven. Bij voorbaat bieden wij u onze excuses aan mocht er géén plaats meer zijn.

U kunt ter plekke het boek aanschaffen via pin betaling.

Parkeren
Toegang tot het park met de auto is niet toegestaan. Op de Wassenaarseweg  geldt betaald parkeren van 09.00 – 17.00 uur. U kunt onbetaald parkeren aan de Ruychrocklaan.
Zowel vanaf de hoofdingang als vanaf de achteringang is het gemiddeld ong. 6 á 7 minuten lopen naar het Huys Clingendael.

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • De Eeuw van J.L. Heldring
    24 september 2018
    16:45 - 18:45

Locatie

locatie  

Adres
Clingendael 7, 2597 VH, Den Haag

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • De Eeuw van J.L. Heldring
    24 september 2018
    16:45 - 18:45