NGIZ Den Haag | Turkije voor en na het referendum | Joost Lagendijk

Mogelijk-ook-referendum-voor-doodstraf-in-TurkijeOp zondag 16 april zal de Turkse bevolking zich tijdens een referendum uitspreken over de door president Erdogan voorgestelde wijziging van de Turkse grondwet. Met aanvaarding van de nieuwe grondwet zou Turkije een presidentieel stelsel krijgen, waarbinnen de president over aanzienlijk meer macht zal beschikken dan nu het geval is. In de ogen van o.a. de EU is dit een volgende stap naar een steeds sterker autoritair regime in Ankara. De relatie tussen de Europese Unie en Turkije staat als gevolg hiervan al lange tijd onder druk. De afgelopen weken hebben laten zien dat ook de Turks-Nederlandse relatie mede als gevolg  van het komend referendum zeer gespannen is.

Alle reden om met het komend referendum als aanleiding de huidige situatie in Turkije te bespreken en tevens in te gaan op de relaties tussen Turkije en de EU en Nederland.

U bent van harte welkom op dinsdag 11 april, inloop met koffie en thee om 16.30 uur waarna de lezing om 17.00 uur zal beginnen. Om 18.30 sluiten wij af met een informele borrel.

Joost Lagendijk, Turkije-expert, schrijver en journalist, zal het thema inleiden. Zijn presentatie zal worden gevolgd door Q&A en discussie. De bijeenkomst wordt voorgezeten door Jan Rood, voorzitter van het NGIZ.

Aanmelden graag via onderstaande link. U ontvangt een bevestiging van ons.

Graag tot ziens!

NB. Het is niet toegestaan Park Clingendael in te rijden. U kunt parkeren aan de Wassenaarseweg ( tegen betaling) of aan de Ruychrocklaan (gratis)

 

  • Turkije voor en na het referendum
    11 april 2017
    16:30 - 18:30