NGIZ Leiden | Debat economisch nationalisme: kopen of verkocht worden?

Gepubliceerd op 30 augustus 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geïnteresseerd in economie en geopolitiek? Kom op 20 september naar het debat over economisch nationalisme van het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) in Leiden.
Op zowel nationaal als Europees niveau denkt men na over ‘geoeconomics’; het verwerven van macht door staten via het opkopen van belangrijke bedrijven of sectoren in andere delen van de wereld. Overnames van Nederlandse bedrijven of pogingen daartoe, zoals recent AkzoNobel en Unilever, roepen de vraag op wat voor belangen en principes het zwaarste wegen. Moet men zich laten leiden door de voordelen van vrijhandel en het liberalisme, of moet men nationale en Europese realpolitik laten prevaleren? Hoe moet Europa zich opstellen nu het andere economische grootmachten naast zich en voor zich moet dulden? Of zijn liberalisme en economisch nationalisme te verenigen?

Kom op 20 september naar het debat dat orde in de economisch-politieke wanorde van vandaag brengt. Kan de geschiedenis van de economische opmars van het Westen een toekomst van stagnatie voorkomen? Luister naar hoe het bedrijfsleven zich het beste kan wapenen tegen ongewenste overnames en oordeel zelf over de wenselijkheid van dergelijke waarborgen. Waar steekt u uw geld in? Het debat tussen verschillende toonaangevende experts geeft u alle informatie die u nodig heeft om een goede beslissing te nemen.

Inloop: 19.00 uur
Debat: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Lipsius
Adres: Cleveringaplaats 1, 2311 BD te Leiden

Aanmelden via onderstaande ticketservice is gewenst maar niet verplicht.

  • Bijeenkomst NGIZ Leiden
    20 september 2018
    19:30 - 21:30

Locatie

locatie  

Adres
Cleveringsplaats 1, Leiden, 2311 BD

  • Bijeenkomst NGIZ Leiden
    20 september 2018
    19:30 - 21:30