NGIZ Leiden | Debat over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv 2017)

Gepubliceerd op 29 januari 2018

HELAAS IS DEZE BIJEENKOMST WEGENS ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN GEANNULEERD. Registeren is niet meer mogelijk.

Laat je niet meeslepen en kom op 27 februari naar het debat over de Wiv van het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) in Leiden.

Op 21 maart vindt er een referendum plaats over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv 2017). Volgens de één een noodzakelijke wet voor de veiligheid van Nederland. Volgens de ander een grove schending van de privacy. Het gevolg: een verhit debat over de vraag ‘wie laat zich door wie meeslepen?’ Worden we straks daadwerkelijk meegesleept door de ‘vangnetten’ van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten of worden we meegesleept door de ‘sleepwet-framing’ van de tegenstanders?

Laat je niet meeslepen en kom op 27 februari naar het debat over de Wiv van het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) in Leiden. Een debat over de internationale aspecten van de Wiv. Wat zijn de gevolgen van de nieuwe wet voor de samenwerking met buitenlandse diensten? Is de nieuwe wetgeving internationaal gezien ‘State of the art’ of kunnen we leren van andere landen? En vormen de ingebouwde ‘sloten op de deur’ voldoende bescherming voor de privacy? Het debat tussen verschillende toonaangevende experts geeft u alle informatie die u nodig heeft om op 21 maart een goede beslissing te nemen.

  • Debat Wiv
    27 februari 2018
    19:00 - 21:30

Locatie

locatie  

Adres
Steenschuur 25, 2311 ES Leiden, Zuid-Holland, Nederland

  • Debat Wiv
    27 februari 2018
    19:00 - 21:30