NGIZ-Leiden | LHBTI emancipatie-debat

Op het gebied van LHBTI-emancipatie is er veel veranderd op het wereldtoneel. Steeds meer landen kennen het homohuwelijk en in steeds meer landen is het mogelijk voor LHBTI’ers om een gezin te stichten. Aan de andere kant, de sultan van Brunei heeft dit jaar nog in zijn land de doodstraf gezet op homoseksualiteit. In hetzelfde jaar kwam er in Europa een inreisverbod voor een haatprediker uit de VS, die van mening is dat LHBTI’ers gedood moeten worden door de staat. Kortom, de discussie omtrent het wel of niet accepteren van homoseksualiteit is een zeer actuele discussie in veel landen.

Nederland staat bekend als een progressief land. Niet alleen waren wij het eerste land dat het huwelijk openstelde voor mensen van gelijk geslacht. Ook kennen wij vele prominente voorbeelden van regenbooggezinnen. Bovendien is de Pride in Amsterdam een van de grootste en drukst bezochte Prides ter wereld.
Nu is de vraag; Moet Nederland deze tolerantie nog meer uitdragen naar de buitenwereld dan wij nu al doen? Is het meelopen van een ambassadeur in een Pridewalk in het land waar hij/zij gestationeerd is genoeg? Of moet er veel meer gedaan worden? Of juist minder?

Al deze vragen zullen aan bod komen tijdens de paneldiscussie met vertegenwoordigers van onder andere COC en de SGP. De avond wordt georganiseerd door NGIZ-Leiden en zal plaatsvinden op 19 september in het Kamerlingh Onnes Gebouw, zaal A002.

U hoeft zich niet aan te melden. Deelname is kosteloos.

Datum: Donderdag 19 september
Locatie: Kamerlingh Onnes Gebouw, zaal A002.
Adres: Steenschuur 25, Leiden
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: gratis
Taal: Nederlands

  • LHBTI debat
    19 september 2019
    20:00 - 22:00