NGIZ ZUID | NGIZ-lezing Europa heeft gekozen, wat nu? | 20 juni

Op 23 mei mochten we naar de stembus voor de Europese verkiezingen. De uitslag is inmiddels bekend. Maar er blijft nog veel onduidelijk. Wat te denken van de mogelijkheid dat de populistische partijen voor het eerst een verenigd front vormen? En blijft het Hongaarse Fidesz lid van de Europese Volkspartij? Wat gebeurt er na een Britse Brexit, als het al zo ver komt? Dan is er nog de invulling van de topposities in de EU. De dynamiek hiervan wordt grotendeels bepaald door de verhoudingen tussen het Parlement, de

Commissie en de Raad van regeringsleiders van de EU-staten. De lezing van Adriaan Nunes biedt inzicht in het politieke steekspel dat direct na de verkiezingen is begonnen.

Adriaan Nunes is verbonden aan het Instituut Clingendael als junior onderzoeker bij de EU-unit en als redacteur van Clingendael Spectator. Hij is tevens bestuurslid van het NGIZ.
Adriaan studeerde politicologie en geschiedenis aan de Radboud Universiteit. Nunes is een van de auteurs van het onlangs verschenen Rapport Weinig empathisch, wel effectief over de Nederlandse belangenbehartiging in de Europese Unie.

Bent u geïnteresseerd deze lezing bij te wonen, graag aanmelden bij  Het Academisch Genootschap. 

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 20 juni a.s., aanvang 20.00 uur.

  • 12 juli 2019
    20:00 - 22:00