Voor in uw agenda | Better Rivals | Midden-Oosten | 21 december 2018

Gepubliceerd op 13 december 2018

Kom naar de documentaireavond over de rivaliteit tussen Iran en Saudi Arabië en stel al je vragen aan Midden-Oosten deskundige Paul Aarts op 21 december. Vanaf 20:00 in Huis De Pinto, Sint Antoniebreestraat 69, Amsterdam.

Snapt u nog iets van de ellende in het Midden-Oosten? De rivaliteit tussen Iran en Saudi-Arabië verklaart drie bloederige oorlogen van de afgelopen jaren. Deze documentaire(serie) gaat over hoe Saudi Arabië en Iran olie op het vuur gooien in Irak, Syrië en Jemen. In drie avonden kijken wij de ijzersterke en verrassende Fronline-documentaire ‘Bitter Rivals’. De documentaire geeft een historische verklaring en laat sleutelfiguren hun perspectief op de onderlinge afgunst uitleggen.
De documentaire wordt kort ingeleid door drs. Paul Aarts van de Universiteit van Amsterdam en na afloop volgt een Q&A (vragenronde). Uiteraard zijn er de nodige (alcoholische) versnaperingen aanwezig.

19-10-18: Bitter Rivals deel 1
23-11-18: Bitter Rivals deel 2
21-12-18: Bitter Rivals deel 3
Kortom: elke derde vrijdag van de laatste drie maanden van dit jaar.

20:00 zaal open
20:30 start film.
Kosten: €5 (cash betalen)

Deze drie avonden worden georganiseerd door de jongeren van NGIZ Club Clingendael in samenwerking met de mensen van Huis de Pinto met als doel om kennis te delen over kwesties buiten onze landgrenzen met mensen uit de buurt.

Noot: een afzonderlijke serie is goed te volgen met enige kennis van de actualiteit.
Iedereen is van harte welkom. Met name ook de mensen in de buurt van Huis de Pinto.