Club Clingendael | WEBINAR: ‘Johnson vs. De Wetenschap’ op donderdag 18 juni

Gepubliceerd op 7 juni 2020

Op donderdag 18 juni is NGIZ Club Clingendael terug met haar volgende webinar, met dank aan het Van Bylandtfonds. Dit keer kijken we naar Groot Brittannië en het optreden van Boris Johnson en zijn regering in de strijd tegen corona. De cijfers liegen er niet om: het Groot Brittannië van Conservative Party premier Boris Johnson toont de hoogste besmettingsaantallen en slechtste COVID-19-gerelateerde sterftecijfers van Europa. Waar ging het fout? Wat is de rol van de huidige regering? En wat doen zij met waarschuwingen uit de wetenschappelijke hoek?

We snijden het onderwerp aan met maar liefst een drietal gasten. Onze eerste gast is NOS correspondent in London/UK: Tim de Wit. Als tweede gast verwelkomen wij Rem Korteweg, Research Fellow bij Instituut Clingendael en specialist op het gebied van Groot Brittannië en de BREXIT. Tot slot belt onderzoeker en wetenschapsfilosoof Alessandro Allegra in vanuit London om ons inzichten te geven in zijn onderzoeksveld: hoe komen wetenschap en innovatie terug in nationale politieke beleidsvorming in de UK.

Kijk donderdag 18 juni naar onze webinar, dit keer een uur later: 21:00 – 22:00 uur! Ga naar de volgende link en je bent er weer bij: https://youtu.be/uns-c8YJB2s.