NGIZ NU

NGIZ NU legt de link tussen de gerenommeerde en ervaren NGIZ-leden, en de nieuwe generatie beleidsmakers, wetenschappers, opiniemakers, diplomaten en journalisten. Een nieuw platform om kennis te ontwikkelen en te delen, in een vorm en op een toon die elke young professional aanspreekt.

NGIZ NU is in heel Nederland, maar vooral in de Randstad te vinden met evenementen, lezingen, documentaire-avonden, visuele-avonden, meet-and-greet-avonden en studiereizen. Een vast ingrediënt is de interactie met de gast(spreker). Bij NGIZ NU staat een kritische blik en groei centraal. Hierbij zijn wij niet bang om ons bloot te stellen aan perspectieven die radicaal anders zijn dan de meer populaire opinies.

Recente evenementen hadden de titels: ‘faalt project europa?’, ‘terug van nooit weggeweest: antisemitisme’, ‘leven in Palestina’, ‘lobbyen: noodzaak voor of ondermijning van de democratie?’. Ook tijdens de coronacrisis hebben wij de lijn doorgezet met onze webinars. Hou onze Facebook en LinkedIn in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe evenementen!

Op dit moment maakt NGIZ Nu een podcast, genaamd ‘De Africast’. Ga naar www.africast.nl voor alle informatie. De Africast heeft al tientallen podcasts geproduceerd en duizenden luisteraars. Je kunt de podcasts over ‘China in Afrika’ of ‘de stand van de democratie in Afrika’ ook terugvinden op Spotify.

Voor het initiatief NGIZ NU zijn vrijwilligers aangetrokken uit de doelgroep om plaats te nemen in het algemeen bestuur en in een commissie (‘organiserend team’) voor de daadwerkelijke organisatie van de bijeenkomsten.

In de commissie nemen plaats:

Voorzitter // lid Landelijk Bestuur NGIZ
Jos Hummelen
Vicevoorzitter // Penningmeester
Sybrand Jonkman
Podcast Specialist // Bestuurslid
Joeri Nortier
Redacteur  // Bestuurslid

Ruben Elands