NGIZ Den Haag | ‘Grip op migratie – het maken van migratiedeals’

Instabiliteit rondom Europa heeft ertoe geleid dat veel mensen hun land van herkomst ontvluchtten. De migratie- en vluchtelingenstroom naar Europa is enorm toegenomen sinds 2015 en Europa buigt zich al enkele jaren over het migratievraagstuk. Hoe krijgt de EU grip op het aantal migranten en vluchtelingen die naar Europa komen?

Een deel van de oplossing wordt gezocht in het maken van afspraken, zoals met Turkije en met landen in Noord-Afrika.  Landen die door grote aantallen migranten en vluchtelingen doorkruist worden op weg naar Europa. Samenwerking met die landen moet helpen grip te krijgen op migratiestromen. Echter worden hier vanuit verschillende hoeken van de maatschappij ook vraagtekens bij gezet. Hoe wenselijkheid is het dat de EU afspraken maakt met deze landen maakt? Zijn die landen wel betrouwbaar?

Op 31 januari gaan we in gesprek over het maken van migratieafspraken met landen buiten de EU.

Sprekers

 • drs. Matthijs Luijke, plaatsvervangend hoofd Directie Migratiebeleid van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
 • Brigadegeneraal Laurent Hendrickx, Koninklijke Marechaussee.

De bijeenkomst wordt voorgezeten door Jan Rood, voorzitter van het NGIZ.

Het  programma is als volgt:

 • 16.30 uur ontvangst met koffie en thee
 • 17.00 uur opening, inleidingen en debat
 • 18.30 uur afsluiting en borrel

U kunt zich via deze link aanmelden voor het evenement. Uw deelname wordt aan u bevestigd.

 

 

 

 

 

NGIZ Zuid | Agora – NGIZ lezing | AGORA-NGIZ LEZING : AGORA-NGIZ LEZING : EUROPA EN HAAR VERHOUDING MET RUSLAND

Op 21 januari organiseert het NGIZ i.s.m. het Academisch Genootschap Eindhoven de jaarlijkse Agoralezing onder de titel ‘EUROPA EN HAAR VERHOUDING MET RUSLAND’.

De ontwikkelingen in Europa gaan razendsnel. De verhoudingen binnen de EU zijn niet altijd even vriendelijk. De verhouding met Rusland kan op zijn minst spannend worden genoemd. Toch zijn wij buren en dat zal een constante blijven.

De heer Van Eekelen heeft een groot gedeelte van zijn leven hieraan besteed en volgt de ontwikkelingen nog op de voet.

Over de spreker:
Dr W. (Wim) F.van Eekelen is VVD-politicus met een grote internationale ervaring. Hij begon zijn loopbaan als diplomaat in het kabinet-Lubbers I als staatssecretaris van Europese Zaken. Trad in 1988 af als minister van Defensie in het kabinet-Lubbers II en werd vervolgens secretaris-generaal van de West-Europese Unie (1989-1994) en Eerste Kamerlid voor de VVD.

U bent van harte welkom deel te nemen. aanmelden is echter noodzakelijk via deze link.


 • DATUM: 31 januari 2019 17:00

  NGIZ Den Haag | ‘Grip op migratie – het maken van migratiedeals’

  Instabiliteit rondom Europa heeft ertoe geleid dat veel mensen hun land van herkomst ontvluchtten. De migratie- en vluchtelingenstroom naar Europa is enorm toegenomen sinds 2015 en Europa buigt zich al enkele jaren over het migratievraagstuk. Hoe krijgt de EU grip op het aantal migranten en vluchtelingen die naar Europa komen? Een deel van de oplossing…

 • DATUM: 13 februari 2019 08:00

  NGIZ Zuid | Agora – NGIZ lezing | AGORA-NGIZ LEZING : AGORA-NGIZ LEZING : EUROPA EN HAAR VERHOUDING MET RUSLAND

  Op 21 januari organiseert het NGIZ i.s.m. het Academisch Genootschap Eindhoven de jaarlijkse Agoralezing onder de titel ‘EUROPA EN HAAR VERHOUDING MET RUSLAND’. De ontwikkelingen in Europa gaan razendsnel. De verhoudingen binnen de EU zijn niet altijd even vriendelijk. De verhouding met Rusland kan op zijn minst spannend worden genoemd. Toch zijn wij buren en…

Activiteiten archief