NGIZ en SIB Utrecht starten de Africast

Gepubliceerd op 23 februari 2021

In samenwerking met SIB-Utrecht is NGIZ gestart met de Africast. Deze podcastreeks richt zich op de verhoudingen tussen Nederland en de landen in Afrika, in de meest brede zin van het woord, en heeft tot doel een onderbelichte kant van het Afrikaanse continent zichtbaar te maken. Hoe zijn deze relaties ontstaan, hoe zijn de verhoudingen nu en hoe kunnen de betrekkingen in de toekomst nog verder worden ontwikkeld? Ontwikkeling, soms op het gebied van hulp, vaak op het gebied van economische samenwerking en altijd op zoek naar gelijkwaardigheid in het nu en in de toekomst.

Na afgelopen jaar, in coronatijd verscheidene webinars te hebben verzorgd, en daarbuiten lezingen en filmavonden te hebben georganiseerd nu dus de Africast! Door de handen ineen te slaan met SIB-Utrecht versterken wij onze blik op de nieuwe generatie academici met kennis en interesse in internationale betrekkingen. De eerst aflevering over Congo-Kinshasa (DRC), als model voor andere Afrikaanse landen, staat reeds online. En voor al onze afleveringen geldt dat ze af te luisteren zijn via o.a. Spotify:

Abonneer je direct, want de komende weken en maanden zullen er nog vele afleveringen volgen van de enige podcast die je goed informeert over het ‘vergeten continent’.