NGIZ Zuid: Zoom-Lezing Prof. dr. Andre Gerrits, Univ. Leiden, over het Rusland van Poetin

Gepubliceerd op 2 juni 2021

Het Rusland van Poetin is de enge man van Europa, in naam een democratie, in realiteit een dictatuur.  Voornaamste opponent Navalny zit in de gevangenis. Zijn demonstrerende medestanders werden mishandeld door de politie. De president sloeg dreigende taal uit op zijn jaarlijkse toespraak. En dan was er nog het militaire gedoe aan de grens met Oekraine. Zou er opnieuw agressie volgen? De buren en West-Europa hielden de adem in. Schaker en (bluf)pokeraar Poetin had zijn doel bereikt. Rusland werd weer serieus genomen en Poetin wist nu hoe het Westen zou reageren.

Maar hoe moet het verder met het land?  Poetin en zijn kliek zijn nog lang niet weg. Betekend dat voortdurende dreiging en intimidatie? Of is het mogelijk een manier te vinden om de Russische leider in het gareel te krijgen? Andre Gerrits, bekend Oost-Europa deskundige, zal op 9 juni op deze en andere vragen ingaan.

De online lezing vindt plaats via Zoom, op woensdag 9 juni vanaf 20.00.

Vind op de website van het Academisch Genootschap verdere informatie over aanmelding en tickets: https://ag-eindhoven.nl/andre-gerrits