NGIZ Utrecht | Lunchlezing met Mathieu Segers| 25 jaar Verdrag van Maastricht: verleden, heden, toekomst.

Gepubliceerd op 15 november 2016

Het bestuur van NGIZ afdeling Utrecht nodigt u graag uit voor de lunchlezing op vrijdag 2 december 2016 in Huize Molenaar.
25 jaar Verdrag van Maastricht: verleden, heden, toekomst.anker-opinie-mathieu-segers

Op 7 februari 1992 werd het Verdrag van Maastricht ondertekend. Dit verdrag wordt als mijlpaal gezien in het proces van Europese integratie. Het verdrag diende niet alleen ter voltooiing van de interne markt, maar formaliseerde ook vergaande politieke aspiraties. Op basis van de drie pijlers (Economische en Monetaire Unie, Gemeenschappelijk Buitenlands- en Veiligheidsbeleid en juridische samenwerking) werd de Europese Unie zoals wij die vandaag de dag kennen realiteit.

Op 2 december zal prof. dr. Mathieu Segers (Universiteit Maastricht) terugblikken op 25 jaar Verdrag van Maastricht: hoe is deze nieuwe orde tot uiting gekomen, waar valt nog winst te behalen en hoe ziet de toekomst van het Verdrag eruit?

AANMELDEN
Wilt u de lunchlezing van NGIZ graag bijwonen en direct digitaal betalen? Vul dan het aanmeldingsformulier in door te klikken op onderstaande link:
aanmelden

Indien u liever ter plekke contant betaalt (graag alleen met gepast geld, er is geen wisselgeld aanwezig) dan vragen we u vriendelijk uw deelname bekend te maken via dit aanmeldingsformulier.
Let op:
Aanmelden noodzakelijk tot uiterlijk de dinsdag voor de lezing. Bij verhindering, na aanmelding, eveneens uiterlijk op de dinsdag voor de lezing afmelden bij Myrthe van Groningen.
Zonder tijdige afmelding worden, ook aan studenten, de kosten ad € 15.= in rekening gebracht.

  • 2 december 2016
    12:15 - 14:00

Locatie

locatie  

Adres
Korte Nieuwstraat 6, 3512 NM Utrecht, Nederland

  • 2 december 2016
    12:15 - 14:00