NGIZ Cinema | Persvrijheid onder druk

Gepubliceerd op 12 juni 2018

De vrijheid van pers staat wereldwijd onder druk, terwijl de functie van vrije informatievoorziening essentieel is voor een goed functionerende democratie.

Te gast is Guido Snel. Guido doceert Europese Studies aan de UvA, is doctor in de literatuur en is daarnaast schrijver. Hij heeft van dichtbij meegemaakt wat het betekent wanneer overheden of andere partijen er werk van maken om journalisten monddood te maken.

Het programma is eenvoudig: er is een introductie, dan kijken we een aflevering van De Pen & Het Zwaard, een documentaireserie van de NPO uit 2016 waarin journaliste en documentairemaakster Fidan Ekiz journalisten opzoekt in landen waar machthebbers hen tot zwijgen proberen te brengen. De aflevering betreft Turkije. Na afloop is er tijd voor een plenair debat.

De avond wordt georganiseerd door NGIZ Club Clingendael, een platform om kennis te ontwikkelen en te delen met focus op young professionals. Dit evenement is deel van een reeks pilots, dat als doel heeft om via films en documentaires actuele onderwerpen onder de aandacht te brengen en te bespreken.

Het evenement is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met het Metis Montessori Lyceum. Twee leerlingen, Joppe Koers en Batuhan Snel, hebben dit evenement mede georganiseerd.

NGIZ Cinema vindt plaats bij het Metis Montessori Lyceum aan de Mauritskade 58, 1092 AD Amsterdam

  • NGIZ Cinema
    21 juni 2018
    19:45 - 22:00

Locatie

locatie  

Adres
Mauritsstraat 58, Amsterdam

  • NGIZ Cinema
    21 juni 2018
    19:45 - 22:00