NGIZ Leiden | Onrust en Onvrede: over de Politieke Situatie in Zuid-Amerika

Onrust, onvrede en protesten. In veel landen in de Zuid-Amerikaanse regio is dit al enkele maanden de dagelijkse gang van zaken. Bijvoorbeeld in Ecuador waar de regering, na veel geweld en vernielingen, tijdelijk verhuisde uit de hoofdstad. Of Chili, waar de noodtoestand door President Piñera werd uitgeroepen en een avondklok werd ingesteld voor delen van het land. Desalniettemin gaan de protesten onverminderd door. En niet te vergeten Venezuela, waar inmiddels al meerdere jaren grote instabiliteit heerst en grote invloed heeft op de gehele regio.

Maar hoe is de onrust in deze landen tot stand gekomen? Wat willen de demonstrerende burgers? Hoe kan het dat er een soort domino-effect te zien is, waarbij land na land naar het strijdtoneel gaat om te demonstreren?

Deze vragen en achtergronden zullen worden behandeld op donderdag 12 december om 20:00 uur tijdens de NGIZ-Leiden lezingenavond over Zuid-Amerika: Onrust en Onvrede: over de Politieke Situatie in Zuid-Amerika. 3 verschillende sprekers zullen een uiteenzettingen geven, elk over een ander specifiek land in de regio. In deze drie korte “Ted Talks” van ongeveer 30 minuten zal door de expert worden ingezoomd op een van deze onrustige landen in de regio, waarna er na elke ronde ruimte is voor vragen vanuit de zaal.

Datum: 12 december
Locatie: Kamerlingh Onnes Gebouw
Adres: Steenschuur 25, Leiden
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: Gratis
Taal: Nederlands

  • Lezing Zuid Amerika
    12 december 2019
    20:00 - 22:00