NGIZ Leiden | De rol van de Verenigde Staten in het Midden-Oosten na de presidentsverkiezingen.

Het bestuur van het NGIZ introduceert met veel genoegen: NGIZ Leiden.

NGIZ Leiden is de nieuwste afdeling (in oprichting) van het NGIZ. In het voorjaar van 2016 hebben drie voormalige leden van de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB) te Leiden in samenspraak met het landelijk bestuur van het NGIZ besloten een Leidse afdeling van het Genootschap op te richten. NGIZ Leiden streeft ernaar dé ontmoetingsplek te worden voor eenieder in de regio Leiden met belangstelling voor internationale betrekkingen. Wij hopen u snel een keer te zien bij een van onze lezingen, debatten, fora of borrels.

Mocht u vragen hebben kunt u contact met ons op nemen via ngizleiden@gmail.com

Wij hopen u te kunnen verwelkomen bij de eerste bijeenkomst van de afdeling dat zal gaan over de over de rol van de Verenigde Staten in het Midden-Oosten na de presidentsverkiezingen van 8 november.

Het Midden-Oosten verkeert in economische, politieke en militaire crises die een invloed hebben op de rest van de wereld, inclusief op de VS. Kunnen de crises bedwongen worden? En zo ja, welke staat dient dan een leidende rol te spelen? Eén ding is zeker: de presidentskandidaat die straks wordt verkozen moet invulling geven aan het buitenlandbeleid van de VS en de verhoudingen met de staten in het Midden-Oosten.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen komen op een moment dat de VS zoekende is naar zijn rol in het Midden-Oosten. De winnaar, Hillary Clinton of Donald Trump, zal keuzes moeten maken die zowel de VS en het Midden-Oosten als de Europese Unie raken. Welke mogelijkheden heeft de toekomstige president en welke belangen moeten tegen elkaar afgewogen worden?

De VS, altijd laverend tussen interventionisme en isolationisme, moet bij het conflict in het Midden-Oosten veel keuzes maken. Hoe om te gaan met lastige bondgenoten? Hoe om te gaan met nog lastigere tegenstanders? De persoon verantwoordelijk voor deze keuzes wordt degene die de presidentsverkiezingen wint. Hoe gaat hij/zij zich verhouden tot de andere spelers op het wereldtoneel? NGIZ Leiden organiseert hierover een symposium in het KOG met onder andere Herman Schaper, Niels van Willigen en Erik-Jan Zürcher als sprekers.

  • Moet de VS een interventionistische koers varen in het Midden-Oosten? Kom naar het symposium van NGIZ Leiden en denk mee.
  • Waarop baseert de president van de VS zijn keuzes inzake het Midden-Oosten? Kom naar het symposium van NGIZ Leiden en bemerk de belangen.
  • Hoe machtig is de machtigste persoon op aarde in het Midden-Oosten? Kom naar het symposium van NGIZ Leiden en luister naar experts.

Je kunt je aanmelden door onderstaande link te activeren. Je ontvangt dan een bevestiging van deelname van ons. Deelname is kosteloos.

  • 27 oktober 2016
    19:00 - 22:00