NGIZ Zuid | Het Midden-Oosten, hoe verder?

Het Midden-Oosten is een regio, die voortdurend in het nieuws is. Denk maar aan de strijd tegen IS en de Koerdische kwestie. Als sterke macht in de regio zijn de Verenigde Staten gedeeltelijk vervangen door Rusland en wat zijn daar de mogelijke gevolgen van? Ook Iran heeft zijn positie de laatste jaren belangrijk versterkt tot ongenoegen van Saoedi-Arabië en Israël. In Tunesië, het land waar de Arabisch Lente begon, houdt de democratie stand.

U ziet het onderwerpen genoeg voor een boeiende lezing.

NGIZ-Zuid is daarom verheugd dat Geoffrey van Leeuwen, hoofd van de afdeling Midden-Oosten en Noord-Afrika van het Ministerie van Buitenlandse Zaken bereid is in Eindhoven zijn visie te geven op de ontwikkelingen in de regio. Hij zal daarbij, naast de bovengenoemde onderwerpen, proberen een grote lijn aan te geven voor wat betreft de toekomst van het Midden-Oosten, waar instabiliteit en dreiging lijken toe te nemen. Een dergelijke ontwikkeling kan ook ernstige gevolgen hebben voor Europa en Nederland.

Over de spreker.

Geoffrey E.W. van Leeuwen (1971) studeerde rechten in Leiden en politieke wetenschappen in Parijs en Cambridge. Vanaf 1996 werkt hij bij Buitenlandse Zaken. Van Leeuwen was daarbij in verschillende functies actief in onder meer Hanoi, Sofia, Islamabad en Amman. Voor zijn huidige functie was hij ambassadeur in Kaboel, Afghanistan, een lang niet ongevaarlijke baan.

aanmelden via het Academisch Genootschap Eindhoven

 

  • Het Midden-Oosten, hoe verder?
    3 december 2019
    20:00 - 22:00