NGIZ Zuid | Lezing over nieuwe wapensystemen en actuele geopolitieke, strategische trends

NGIZ-Eindhoven lezing door commodore prof. dr. Frans Osinga over nieuwe wapensystemen en actuele geopolitieke en strategische trends.

Academisch Genootschap, Parklaan, 12 april, 20. 00 uur

Ach waar is de tijd gebleven dat legers bestond uit met pistolen, geweren, kanonnen en nu ja ook met al dan niet geleide raketten bewapende militairen. Die spelen nu ook nog een rol, zeker die raketten, maar de moderne techniek heeft ons een heel arsenaal nieuwe wapens in de schoot geworpen. Kijk maar eens even aan: cyber wapens, sociale media operaties hybride oorlogsvoering, autonome wapensystemen en nog zo wat.

De spreker zal een overzicht geven van die nieuwe en misschien al wat minder nieuwe wapens en toelichten in welke regio’s en bij welke conflicthaarden de diverse systemen een rol spelen. Wat betreft de autonome wapens, zoals bijvoorbeeld drones die zelf hun doelen kiezen en beschieten, zal hij ingaan op het lopende debat daarover. Hij zal daarbij inzicht geven in de vraag wat de ethische, juridische en internationaal- politieke gevolgen kunnen zijn van de inzet van deze nieuwe technische wapensystemen.

In de tweede helft van de avond bestaat de mogelijkheid met Frans Osinga in debat te gaan over zijn lezing.

Toegang: € 5,00

Graag aanmelden via deze link.

 

 

 

 

  • Nieuwe wapensystemen
    12 april 2018
    20:00 - 21:30