NGIZ en Instituut Clingendael De eeuw van J.L. Heldring Symposium

Gepubliceerd op 21 augustus 2018

Het is helaas niet meer mogelijk te registreren. De bijeenkomst is volgeboekt.

Op maandag 24 september a.s. wordt De eeuw van J.L. Heldring (1917-2013), Een biografie, van de hand van Hugo Arlman, op Clingendael in Den Haag gepresenteerd. Het symbolische eerste exemplaar van het boek wordt daarbij aangeboden aan Ben Knapen, voormalig hoofdredacteur van NRC Handelsblad en en oud-staatssecretaris van Buitenlandse Zaken.

Jérôme Heldring was nauw met Instituut Clingendael verbonden. Hij was de laatste directeur van een van de voorgangers van het Instituut, het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ), en tevens hoofdredacteur van de door het NGIZ uitgegeven Internationale Spectator; tegenwoordig het digitale magazine van Clingendael. Daarnaast heeft hij natuurlijk grote faam verkregen als jarenlange columnist van NRC Handelsblad.

De presentatie van het boek vindt plaats vanaf 17.00 uur in Instituut Clingendael, (inloop 16.45)  en zal worden gevolgd door een borrel die wordt aangeboden door het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken, Instituut Clingendael en Uitgeverij Van Oorschot. Voor aanmelden boekpresentatie klik hier.

Voorafgaand aan de presentatie zal vanaf 15.00 uur (inloop 14.45 uur)  een klein symposium op Clingendael worden gehouden waarop door Luuk van Middelaar – hoogleraar Europese Recht in Leiden – zal worden ingegaan op ‘J.L. Heldring en Europa’.
Duco Hellema – emeritus hoogleraar Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen in Utrecht – zal aandacht besteden aan ‘J.L. Heldring en de Koude Oorlog’.

Hoofdredacteur Peter Vandermeersch zal kort het woord voeren over Heldring en NRC Handelsblad.

De bijeenkomst wordt geopend door Monika Sie Dhian Ho, directeur van Instituut Clingendael.
De Q&A staat onder leiding van NGIZ-voorzitter Jan Rood.

Zie voor verdere informatie het bijgevoegd programma. U kunt zich voor het symposium hieronder aanmelden.
Programma

Aanmelden
De belangstelling voor Heldring is groot en de capaciteit van Clingendael – tachtig mensen -om brandveiligheidsredenen beperkt. U wordt dan ook gevraagd u alleen via link voor een van de beide onderdelen op te geven. Bij voorbaat bieden wij u onze excuses aan mocht er géén plaats meer zijn.

Parkeren
Toegang tot het park met de auto is niet toegestaan. Op de Wassenaarseweg  geldt betaald parkeren van 09.00 – 17.00 uur. U kunt onbetaald parkeren aan de Ruychrocklaan.
Zowel vanaf de hoofdingang als vanaf de achteringang is het gemiddeld ong. 6 á 7 minuten lopen naar het Huys Clingendael.

  • De Eeuw van Heldring Symposium
    24 september 2018
    14:45 - 17:00

Locatie

locatie  

Telefoon locatie 0703746602

Locatie website:

Adres
Clingendael 7, 2597 VH, Den Haag

  • De Eeuw van Heldring Symposium
    24 september 2018
    14:45 - 17:00