NGIZ Club Clingendael | donderdag 9 april 2015

Datum: 09-04-2015

NGIZ Club Clingendael: een netwerk voor een nieuwe generatie professionals met een sterke interesse in internationale betrekkingen. Van internationale projectmanagers, een nieuwe generatie diplomaten tot IB-alumni nu werkzaam in een andere sector: bij NGIZ Club Clingendael blijf je op de hoogte van actuele internationale ontwikkelingen en ontmoet je generatiegenoten met dezelfde professionele of persoonlijke interesse in internationale zaken als jij.

Met NGIZ Club Clingendael geven we een platform aan een nieuwe generatie beleidsmakers, wetenschappers en opiniemakers die met hun geïnteresseerde generatiegenoten hun kennis delen, inzicht vergroten, meningen aanscherpen en netwerken. Als middel voor verbinding richt NGIZ Club Clingendael zich op inhoud en actualiteit.

De eerste editie van NGIZ Club Clingendael was binnen twee weken uitverkocht en een groot succes. De bijeenkomst ging over een nieuw Europees buitenlands beleid naar aanleiding van het aanstellen van de nieuwe Europese Commissie en in het bijzonder de nieuwe ‘EU-buitenlandchef’ Federica Mogherini. Hier kwamen vernieuwende sprekers aan het woord als Mathieu Segers (Universiteit Utrecht, winnaar beste politieke boek 2013), maar ook beleidsmakers van een nieuwe generatie als Mark Reichwein die namens het ministerie van BZ vertelde over het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag tussen EU en VS.

De volgende editie vindt plaats op 9 april op Instituut Clingendael en gaat over terrorisme. Het onderwerp dat momenteel dagelijks de media beheerst proberen we vanuit internationaal perspectief op bijzondere manieren te belichten, bijvoorbeeld: hoe houden bedrijven rekening met terrorisme bij grote investeringen in het buitenland? En hoe gaat het achter de schermen aan toe bij de grote ‘cybertop’ die op 16 en 17 april in Den Haag wordt gehouden? Er is maximaal plaats voor 80 personen.

Kaarten via https://www.eventbrite.com/e/tickets-ngiz-club-clingendael-terrorisme-15911766522

Informatie

Datum: donderdag 9 april 2015 om 18.00

Instituut Clingendael
Clingendael 7
2596 VH Den Haag

Park Clingendael is niet toegankelijk voor motorvoertuigen. Betaald parkeren aan de Wassenaarseweg. Kosteloos parkeren aan de Ruychrocklaan.

Aan deelname zijn kosten verbonden. www.eventbrite.com/e/tickets-ngiz-club-clingendael-terrorisme-15911766522