NGIZ Club Clingendael: Een nieuwe Commissie, een nieuw Europees buitenlands beleid?

Datum: 29-10-2014

UITVERKOCHT! Alle kaarten voor de eerste bijeenkomst van NGIZ Club Clingendael zijn uitverkocht. Je kan je nog opgeven voor de wachtlijst via onze Eventbrite website. Dan hoor je of er nog plaatsen vrij komen en je krijgt als eerste een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst in februari. http://www.eventbrite.com/e/tickets-ngiz-club-clingendael-nieuwe-commissie-nieuw-europees-buitenlands-beleid-13514019797

European flagsNGIZ Club Clingendael: een netwerk voor een nieuwe generatie professionals met een sterke interesse in internationale betrekkingen. Van internationale projectmanagers, een nieuwe generatie diplomaten tot IB-alumni nu werkzaam in een andere sector: bij NGIZ Club Clingendael blijf je op de hoogte van actuele internationale ontwikkelingen en ontmoet je generatiegenoten met dezelfde professionele of persoonlijke interesse in internationale zaken als jij.

 

De eerste bijeenkomst gaat over een nieuw Europees buitenlands beleid naar aanleiding van de nieuwe Europese Commissie en in het bijzonder de nieuwe ‘EU-buitenlandchef’ Federica Mogherini. Na een plenaire opening ga je langs een carrousel van experts die verschillende aspecten van Europees buitenlands beleid belichten, zoals veiligheid, handel en de relaties met de VS en Midden-Oosten. En: wie is Federica Mogherini?

De sprekers van de avond zijn:

– Francesco Azzarello, Italiaanse ambassadeur over de vraag: wie is Federica Mogherini;

– Mathieu Segers (Universiteit Utrecht, winnaar beste politieke boek 2013)

– Ronald Vuijk, Tweede Kamerlid VVD, over Europees defensie en veiligheidsbeleid

– Stephan de Spiegeleire, The Hague Center for Strategic Studies, over relatie met Rusland

– Mathilde Teuben, expert handel, over relatie met China

– Paul Aarts, Universiteit van Amsterdam, over relatie met Midden-Oosten

– Mark Reichwein, Ministerie van Buitenlandse Zaken, over handelsverdrag EU-VS

– Jan Marinus Wiersma, voormalig Europarlementariër, over de uitbreiding van de EU

De bijeenkomst is direct na werk, dus we zorgen ook voor een maaltijd. Dankzij een gulle gift van het Hendrik Muller Vaderlandsch Fonds kunnen we de hele bijeenkomst aanbieden voor slechts € 7,50. Meld je nu direct aan via onze Eventbrite pagina

De bijeenkomst komt tot stand door een samenwerking met VeryBZ, JongEZ, JongDefensie, JongClingendael, JASON en JongEBN.

 

Informatie

Datum: woensdag 29 oktober 2014 om 18.00

Sprekers:

Instituut Clingendael
Clingendael 7
2596 VH Den Haag

€ 7,50 per persoon