NGIZ Den Haag |Seminar | Rusland, Oekraïne en het oosten van Europa: wat brengt de toekomst?

Datum: 09-03-2015

HELAAS GEEN PLAATSEN MEER BESCHIKBAAR

Rusland, Oekraïne en het oosten van Europa: wat brengt de toekomst?
NGIZ- Clingendael actualiteitenseminar

Na lang onderhandelen werd op 12 februari een akkoord gesloten over een staakt het vuren in Oost-Oekraïne. Een eerder akkoord had geen resultaat. De strijd ging door. Biedt dit akkoord meer reden voor hoop? Dat hangt vooral af van de opstelling van Rusland. Wat zijn de bedoelingen van Poetin en het Kremlin? Wat is de positie van de rebellen? Zijn zij bereid tot een compromis binnen de territoriale grenzen van de huidige Oekraïne? Wat is hoe dan ook de toekomst van dat land? Welke opties heeft het Westen –de EU, VS en NAVO- mocht het conflict wederom escaleren, welllicht tot voorbij Oekraïne? Kan het Westen überhaupt iets uitrichten om Russische agressie tegen te gaan?
Deze vragen zullen aan de hand van de actuele ontwikkelingen worden besproken tijdens dit NGIZ-Clingendael actualiteiten seminar.

Inleiders zijn Peter d’Hamecourt (journalist, publicist en columnist) die aan de hand van zijn nieuw verschenen boek Rusland in oorlog deel 2 zijn visie op Rusland en de Russische opstelling in het huidige conflict zal geven, en Laura Starink (o.a. oud-correspondent NRC in Moskou), auteur van De schaduw van de grote broer, die over positie van de landen rond Rusland zal spreken, in het bijzonder Oekraïne. Coreferent is Tony van der Togt, verbonden aan Instituut Clingendael, die de positie van het Westen voor zijn rekening zal nemen. Het seminar zal worden voorgezeten door Jan Rood, voorzitter NGIZ.

Graag nodigen wij u uit voor dit seminar.
Het seminar vindt plaats op maandag 9 maart a.s.
Aanvangstijd:   15.45 uur inloop met koffie en thee
16.00 uur aanvang, 18.00 afsluiting en borrel

Locatie:            Instituut Clingendael | Clingendael 7 | 2597 VH Den Haag

Deelname:       Deelname aan het seminar is kosteloos, wel zien wij graag uw aanmelding voor donderdag 5 maart via cbakker@clingendael.nl tegemoet. U kunt ook het hiervoor bestemde inschrijfformulier invullen.

Na afloop van het seminar is er gelegenheid een gesigneerd exemplaar van de boeken aan te schaffen.

Informatie

Datum: maandag 9 maart 2015 om 16.00

Sprekers:

Instituut Clingendael
Clingendael 7
2597 VH Den Haag

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.