NGIZ Rotterdam | Lezing | Understanding Russia

Datum: 29-09-2015

Kun je zakendoen in de voormalige Sovjet-Unie? Hoe opereer je als journalist in een land dat elk tegengeluid al dan niet gewelddadig onderdrukt? En hoe moet Europa zich verhouden tot de expansiedrift van Poetin?

Olaf Koens is sinds 2011 freelance correspondent voor RTL Nieuws in Moskou. Hij deed onder meer verslag van de herverkiezing van Poetin, de annexatie van de Krim en het neerhalen van de MH17. Eerder dit jaar werd hij verkozen tot Journalist van het Jaar 2014.

De relatie tussen Rusland en Europa kwam tijdens zijn correspondentschap steeds meer onder druk te staan. Er werden over en weer sancties afgekondigd, de Roebel maakte een duikvlucht en de inflatie steeg tot bijna 20 procent (volgens de officieuze Borsjtsj-index steeg het prijsniveau zelfs met 49,5 procent).

Nederland vierde in 2013 nog een Ruslandjaar, maar andere landen bliezen een dergelijk ‘feestelijk’ jaar af.

Koens won eind vorig jaar de Gouden Pen, de prijs voor het best gelezen artikel op Blendle: ‘In het spoor van de dood doen de details pijn’. Koens beschrijft daarin zijn eerste nacht en ochtend op de rampplek van de MH17.

In oktober start Koens als de nieuwe vaste correspondent in het Midden-Oosten voor RTL Nieuws.

Understanding Russia | dinsdag 29 september 2015 | 16.00 – 17.30 uur | Erasmus Paviljoen (Campus Woudestein) | Engelstalig

In samenwerking met NGIZ – Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken

Reserveren via: http://www.eur.nl/sgerasmus/agenda/reserveren_aanmelden/aanmelden_understanding_russia_met_olaf_koens/

Informatie

Datum: dinsdag 29 september 2015 om 16.00

Erasmus Universiteit Rotterdam
Campus Woudestein, Erasmus Paviljoen
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.